Hvem er det som advarer mot vulkanhysteri?

Du må likevel ikke finne på å avbestille feriedrømmen i frykt for at den går opp i askerøyk” sier reiselivsdirektør i HSH Rolf Forsdahl til VG og advarer mot vulkanhysteri. Reiselivsnæringa mener derimot at du heller skal bestille ferieturen din dersom du ikke har gjort det enda, og ikke la deg skremme av at askekaos kan ødelegge den.

Men når er det reiselivsnæringa ikke har oppfordret folk til å kjøpe ferieturer, reise mer og se nye steder? Har du noen gang møtt noen fra reiselivsnæringa som anbefaler deg å ikke kjøpe ferieturen hos dem? Nei selvfølgelig har du ikke det. Reiselivsnæringa bruker masse energi og penger på nettopp å reklamere for at vi skal kjøpe ferieturer, reise mer og se nye steder fordi det er det de tjener penger på og det er streit. Men det blir litt påfallende at ingen påpeker Forsdahls åpenbare egeninteresse i det han advarer folk å avbestille ferien deres. Også forsikringsbransjen som advarer oss mot å bestille ferie har interesse av at det er færrest mulig de må utbetale forsikringer til.

Det er ikke første gang noen med klare egeninteresser driver åpenlyst reklame som såkalt ”rådgivning”. For eksempel har vi siden finanskrisa satte inn stadig sett eiendomsmeglere som sier at man ikke skal være bekymret for boligmarkedet og at det er bare å kjøpe. Kjøp og selg boligen din. Gjerne nå! Spesielt har Aftenposten kjørt denne typen saker. En avis som har store deler av inntektsgrunnlaget sitt i de endeløse boligannonsene som følger med avisa daglig.

Når skal noen spørre kritiske spørsmål til alle disse som så velmenende prøver å gi oss ”råd” om hva vi skal gjøre og ikke gjøre? Er det ikke slik at reiselivsnæringa har interesse av at folk ikke blir skremt til å avbestille ferieturen sin? Og er det ikke slik at eiendomsmeglere ikke ønsker at folk utsetter boligkjøp eller boligsalg?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s