Rimelige utleieboliger nå!

(Innlegg og redaksjonell sak i Akers Avis Grorudalen 3.august 2012)

”Jeg har jobba i mange år, og har en grei lønn. Men siden jeg er alene og ikke har arva noe eller får støtte fra foreldrene mine er det alt for dyrt å kjøpe en leilighet i Oslo” forteller en kamerat av meg.

 De høye boligprisene gjør at mange, også folk med helt vanlig og stabil inntekt, sliter. Støtte fra foreldre eller arv blir helt avgjørende for om folk får kjøpt bolig eller ikke. Det skaper store økonomiske forskjeller på folk. De som ikke har råd til å kjøpe, er prisgitt det private leiemarkedet, med høyere leiepriser enn det man hadde måttet betalt i renter og avdrag for å eie. I tillegg er pengene til husleia penger til en huseier, som du aldri ser igjen. De som har dårligst råd betaler mest.

Problemet er at det ikke finnes rimelige utleieboliger som vanlige folk kan leie. Rimelige ikke-kommersielle utleieboliger, enten bygd av kommunen eller ideelle aktører, kunne ha tilbudt rimelige priser sånn at folk ikke trenger å bruke en formue på å leie en bolig, og har muligheten til å spare opp penger til en bolig i fremtiden. Ideen er at alle som ønsket det kunne leie en slik bolig. I tillegg ville flere utleieboliger på markedet vært med å presse prisene ned på leiemarkedet.  Poenget skulle være at det ikke skulle være et stort tapsprosjekt å måtte leie en bolig.

SV vil derfor at kommunen og byrådet starter en storstilt utbygging av ikke-kommersielle utleieboliger. Starter vi nå vil vi om noen år ha flere tusen boliger. Vi bør i alle fall ha som mål at vi innen 2020 har 10 000 ikke-kommersielle utleieboliger i Oslo.

Ingvild Reymert, Bystyrerepresentant for SV

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s