Rimelige utleieboliger

 

(Innlegg på trykk i Dagnes Næringsliv 3.august 2012)

Norske boligpriser øker mest i verden. De høye boligprisene gjør at mange, også folk med helt vanlig og stabil inntekt, sliter. Problemet er at de som ikke har råd til å kjøpe, er prisgitt det private leiemarkedet, med høyere leiepriser enn det man hadde måttet betalt i renter og avdrag for å eie.

 

Fremskrittspartiets ungdoms leder Himanshu Gulati legger i gårsdagens Dangens Næringsliv skylda på krav til universell utforming. Når vi i samme avis kan lese at en 55 kvadratmeter gikk for over 350 000 kroner over taks, og vi samtidig vet at kravene sammen med de nye miljøkrava utgjør en ekstrakostnad for nybygg på rundt 50 000 kroner tviler jeg at Gulati egentlig tror kravet er årsaken til den enorme prisveksten i Norge.

 

Det vi trenger er rimelige ikke-kommersielle utleieboliger til helt vanlige folk som ikke har råd eller ønsker å kjøpe en bolig. Slik trenger ikke de som må være på det leiemarkedet å bruke en formue på lusleia, og har muligheten til å spare opp penger til en bolig i fremtiden. I tillegg ville flere utleieboliger på markedet vært med å presse prisene ned på leiemarkedet.

 

Ingvild Reymert, Bystyrerepresentant for SV

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s