Høyres boligsatsning uteblir

boligbygging

Det er gjentatt mange ganger, men det kan sies en gang til – for Høyre-Byrådet har ikke tatt det inn over seg at Oslo vil oppleve en befolkningsvekst på hele 200 000 i de neste 20 åra.

Byen vår er faktisk et av de raskeste voksende områder i Europa. Likevel uteblir en boligssatsning som tar høyde for befolkningsveksten i byrådets foreslåtte budsjett for 2013.

Etter sommerens boligdebatt der samtlige partier, også Høyre, bedyret at de var et boligparti og ville satse på boligbygging, trodde jeg faktisk at Byrådets budsjettforslag ville se annerledes ut og at de ville satse på bolig som de lovte i sommer. Men den gang ei. Boligsatsningen uteble.

I SVs alternative budsjett satser vi derimot på bolig og byutvikling.

Det er for at alle de som i dag sliter på boligmarkedet – unge, enslige, studenter, småbarnsforeldre, vanlige arbeidstakere – vanlige folk som sliter på boligmarkedet skal få et rimelig sted å bo.

I 2013 bevilger SV mer penger til Plan- og bygningsetaten, styrker Byantikvaren og bruker penger på å kjøpe flere kommunale boliger.

I et presset, hardt og kaldt boligmarked er faktisk Oslo kommune selv en av de verste bolighaiene. Oslo kommune har et overføringskrav på 380,6 millioner kroner fra Boligbygg KF, og reduserer vedlikeholdet med 29,5 millioner. Det gjør at det ikke er midler til planlagt vedlikehold, akutte HMS-tiltak og brannsikring og fører til at byens kommunale boliger forfaller. Bystyrets forslag vil gjøre vondt verre.

Dette er omvendt Robin Hood politikk og å ta penger fra de svakeste.

SV vil gjøre noe med. SV setter mer penger til vedlikehold og ber om en plan for å redusere overføringskravet med sikte på å avvikle kommunens uttak fra Boligbygg Oslo KF.

Oslo trenger flere kommunale boliger og SV setter midler til å investere i vårt alternative budsjett.

SVs budsjettforslag satser på bolig, det gjør ikke Byrådets.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s