SV trosser kjendisprotester – vil bygge på vestkanten

BildeI dag vedtar bystyret å bygge nye eneboliger på Voksenkollen. Bak forslaget står blant annet skikongen Bjørn Dæhli som har møtt massive protester fra naboer som Toralv Maurstad. Naboene mener dette er et naturskjønt område vi ikke kan røre.

Voksenkollveien er derimot det perfekte område for boligbygging – nærme t-banen, nærme marka og nærme kommunale tomter om det i fremtiden vil bli behov for barnehage og skole.

Oslo trenger boliger, og da kan vi ikke bare fortette på østkanten, men vi må også bygge på vestkanten. Selv om de velstående naboene både er skriveføre og har nok av resurser til å protestere høylytt kan vi ikke la være å bygge her

SV legger derfor opp til en høyere fortetting av området enn hva byrådet legger opp til.

Vi kan ikke ha det sånn at vi utnytter østkanten maksimalt med blokker tett i tett, mens vi på Vestkanten bare bygger noen få eneboliger. Nå må vi ta hele byen i bruk, derfor legger SV opp til en større fortetting på denne tomta

Les mitt innlegg i debatte her:

Dette området vi nå behandler er som kjent regulert til institusjon. Byrådet foreslår å bygge 11 eneboliger i 2 etasjer, med bebygd areal på 20 %.

Ordfører, dette er et bra sted for boligbygging – det er kort vei til tbanen, kort vei til marka, og nærme kommunale tomter om det skulle bli behov for flere barnehager i fremtiden – men det er plass til en større fortetting samtidig som vi ivaretar områdets grønne karakter. Derfor foreslår SV at området reguleres til rekkehus og tomannsboliger i stedet for eneboliger, og bebygd areal økes fra 20 til 24 %.

Det vil bety flere boliger som Oslo trenger.

Innen 2030 vil folketallet øke fra 600 000 til 800 000. Boligprisene skyter i været og det bygges for få boliger.

Da må vi ta hele byen i bruk – og da kan ikke ha det sånn at mens vi bygger blokker tett i tett i resten av byen, skal vi bare bygge villaer og eneboliger på beste vestkant.

Ordfører, og så er det sånn at er nettopp slike områder, områder nærme knutepunkter og tbanestasjonene, samtlige partier gang på gang sier at vi må fortette. Det er hensiktsmessig for de som skal bo der, som fort kan komme seg inn til byen med tbanen, og for miljøet da folk nærme kollektivknutepunkt som bruker kollektivtilbudet til jobb og ikke bil er de mest miljøvennlige.

Her har vi altså en mulighet til å gjennomføre den fortettingen vi alle snakker om, og SV foreslår derfor en økt fortetting, men likevel skånsomt sånn at det ikke bryter med strøkets karakter – grøntområdene.

Bildet er tatt av kenny_lex finner du her:

Lilleput i Söderby

2 responses to “SV trosser kjendisprotester – vil bygge på vestkanten

  1. Østkantsbikkje

    Litt mer baller hadde vært å kreve lavblokker og rekkehus. Rart at selv SV ser ut til å ikke tør å gå spesielt langt når det kommer til å faktisk utnytte den offentlige infrastrukturen som er tilgjengelig i Vest. Her har man et T-banenett som ikke har i nærheten av samme passasjerbelastning som i Groruddalen hvor man ønsker å fortette ytterlige i områder hvor det alt er bygget tett med blokker.

    • Jeg vil gjerne ha flere blokker på vestkanten – men på akkurat denne tomten vil høyde frata åsens grønne karaktertrekk. Jeg ville heller ikke ha stemt for høyblokker øverst på Hellerudtoppen om det var oppe til behandling.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s