Hurra for to hovedopptak til barnehagen!

113608760_e73e39a152I dag får SV gjennomslag for to hovedopptak i Oslo-barnehagen. Det gjør at ingen lengre trenger å gå et helt år uten barnehageplass etter endt permisjonstid. Dette er en veldig bra sak og en seier for barna, nybakte foreldre og SV. Jeg har et ord å si – Hurra.

I dag er det sånn at ikke alle får barnehageplass når ungene er et år. Unger som er født etter den magiske datoen 1.september får ikke være med i årets barnehageopptak, men må vente til neste års opptak. Det betyr at fortvilte foreldre ikke får barnehageplass til podene sine etter permisjonstiden har gått ut. De må i værste fall vente et helt år. Gå et helt år uten permisjonsrettigheter eller barnehageplass. Det betyr at noen må ufrivillig gå på kontaktstøtte. At foreldre ufrivillig må jobbe redusert. Noe som oftes er damer som gjør. At foreldre må få besteforeldre til å steppe inn, om man er heldige å ha det. Eller at foreldre må overlevere barna sine til dagmamma eller andre som kan passe ungene, men som ikke er kvalitetsikkert. Dette er galskap og svært uheldig.

Det er også veldig uheldig for gode fødsler, helsesøstre og jordmødre. 

Norske foreldre har begynt å planlegge å føde før 1.september noe som har ført til overfylte fødeavdelinger og sprengt kapasitet om sommeren. Helsesøstre og jordmødre er fortvilte. De har ikke ressurser nok til å ta imot alle foreldre som har timet fødselen til 1.september.

Å innføre to hovedopptak gjør derfor at vi pålegger kommunen at alle skal ha barnehageplass to ganger i året. 1.september og 1.april. Det betyr at vi må bygge flere barnehager sånn at alle skal sikres plass, ikke bare en gang i året men to.

Gratulerer til barn og foreldre – nå er det bare opp til byrådet å følge flertallet i bystyre. Men det er de lovpålagt å gjøre:)

Les mitt innlegg om dette på Maddam.

Bildereferanse

Place: Taken on the streets of koramangala:Blr
Flaws: Should have moved a lil bit towards right and covered the kid on the right fully & avoided the blank space on the left.

Legg igjen en kommentar