En seier for Oslo, Oslos befolkning og Tøyen

Bilde

I dag har SV sørget for en løsning på Munchs kunst, en historisk satsning på Tøyen, gjeninnføring av bemanningsnormen, et utvidet kulturtilbud og mye mer. For å få gjennomslag for dette kommer SV til å stemme for et nytt Munch-museum i Bjørvika. Plasseringen av Munch-museet er ikke SVs primærstandpunkt, men helheten er en seier for Oslo, Oslos befolkning og Tøyen. 

Et historisk løft for Tøyen

I dag sørger SV for et historisk områdeløft for Tøyen med et nytt badeland i kommunal regi på Tøyen, et sammenhengende grøntarealer over Finnmarksgata, en ny friluftscene, opprustning av Tøyen T-banestasjon, opprustning av Tøyen-senteret og Tøyen Vitenpark, med et nytt vitensenter, etableres. Oslo kommune skal også forplikte seg til et områdeprogram over 5 år for å bedre levekårene på Tøyen etter modell fra Oslo Sør- og Groruddalsatsningen på 25 millioner kroner per år. I tillegg vil Tøyen skole bli en kultur og miljøskole og et kultursenter for bydelen. Skolen skal få utvidet åpningstid fra høsten 2013, og er åpen og tilgjengelig på kveldstid og i skolens feriedager. Alle elevene på Tøyen skole får gjennom områdeprogrammet gratis kjernetid i aktivitetsskolen. Dette vil gjøre Tøyen til et bedre sted å bo og vokse opp i. 

 

Et boligløft på Tøyen

I Tøyen-skolekrets er det i dag 1 000 kommunale boliger. Så mange kommunale boliger på et så lite område har verken vært bra for Tøyen eller de som bor i de kommunale boligene. Her har SV fått gjennomslag for en langt bedre løsning på kommunens kommunale boliger på Tøyen og i Oslo der vi selger ned antallet kommunale boliger på Tøyen, mens vi totalt sett øker antallet kommunale boliger. Sånn får vi en mer spredt bebyggelse av de kommunale boligene, noe som er bra for bomiljøet på Tøyen samtidig som flere får en kommunal bolig de kan leve i. 

 

Flere SV-seiere

I tillegg har SV fått gjennomslag for viktige SV-saker som gjeninnføring av bemanningsnormen i barnehagene, som vil gi en bedre barnehage, at ingen mennesker med omsorgsbehov skal settes ut på anbud, og igangsetting av et fornyings- og omstillingsprosjekt av kommunens virksomheter i tett samarbeid med de ansatte og deres fagforeninger. I tillegg har vi fått gjennomslag for at tomme kommunale bygg skal vurderes for bruks til kunstatelier, verksteder for kunsthåndverker med mer. 

 

En stor seier

Det er ingen hemmelighet at et nytt Munch-museum i Bjørvika ikke har vært SVs primærstandpunkt – vi har jobba for at et nytt museum på Tøyen. Men når situasjonen har vært så låst at det verken vil bli bygget et museum på Tøyen eller Bjørvika har SV her gått inn for å finne en løsning som både ville være bra for Tøyen, Munchs kunst og Oslos innbyggere. Det vi har fått til, og helheten er en stor seier for Oslo. 

 

Bilde er tatt av MagneG http://www.flickr.com/photos/diegeekdie/4675175286/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s